Home

Nieuws

Onze Honden

Pups

contact

Trainingsweek


  
Grote Münsterlander kennel "Van Dorka's Plek"
Nieuws
                           Verwachte dekking.                           
We hebben besloten om met  "Koetja" Desta van het Zonnebeekbos in december 2019 een nest te fokken.
Als vader voor de pups hebben we  Dieuwert van Dorka's Plek in gedachten. Een zoon van "Vrommes" Arras van Dorkas' Plek en
"Tobor" Filu vom Florbach

 Zie verder bij Pups
15 september en net terug van een hele periode luireren in Frankrijk.
 In Oostvoorne mochten Koetja en ik meedoen aan de SJP proef.
Koetja haalde haar 2e B diploma.In het voorjaar  van 2019  hebben we besloten om voor Becses een andere baas te gaan zoeken omdat er tussen haar en Koetja steeds heftige conflikten waren. Zo ernstig dat we vreesden dat één van beiden dat uiteindelijk met de dood zou moeten bekopen.
Gelukkig vonden we mensen die haar heel graag wilden opnemen. Na enkele dagen was Becses het daar al goed gewend.Op de clubmatch ven de NGMV in juni 2019 mocht Koetja lopen in de gebruikshondenklas. 3e Uitmuntend was het het resultaat.
Daarmee is ze voldoet ze aan het fokreglement en wordt ze op de fokdierenlijst geplaatst.

                                   Herfst 2018
Het eerste seizoen waarin  Koetja mee mocht voor het echte werk. Vele prachtige jachtdagen gehad waarbij Koetja heeft laten zien dat al het trainen niet voor niets is geweest. De mooiste jachten zijn die waarbij de jagers begrijpen wat een staande hond kan en ook begrijpen dat een jonge hond nog wel eens een fout maakt.
Becses, inmiddels ook al weer ruim 7 jaar oud, mocht vooral mee als er veel haas of zelfs een vos werd verwacht.September 2018
Koetja mocht meedoen aan de najaarsveldwerrkwedstrijdt te Dirksland van de Drentse Patrijshond.
Heerlijk een keeurmeester die kennis heeft van de rasspecifieke kenmerken en stijl van jagen.
Koetja behaalde een 2e ZG.


 
  
Clubmatch 2018
  
Dieuwert van Dorka's Plek op de clubmach in Hoenderloo.
Dieuwert een zoon van Vrommes van Dorka's Plek behaalde een 4e plaats in de open klas.
Hij kreeg  een hele mooie beoordeling.Waarbij het meest in het oogspringende was dat de keurmeerter hem een mooie rastypische reu vond.
Helaas had Dieuwert een blesure opgelopen waardoor hij nog licht mankte en er geen uitmuntend kon worden gegeven. Maar toch een super mooie reu.Koetja was ook van de partij. Zij deed mee in de tussenklas. Tja, waarom tussen klas?? nou gezien haar leefijd en lichamelijke ontwikkeling vond ik haar daa het beste in passen. Geen jong hondje meer maar ook nog niet ver genoeg ontwikkeld om in de openklas mee te doen.
Koetja kreeg een hele mooie beoordeling  1e Uitmuntend.  Tja in de toekomst mogelijk een nestje met Dieuwert???
Voorjaarsveldwerk in de jeugdklas2018.
Koetja mocht in het voorjaar  2018 3 maal meedoen aan een veldwerkwedstrijd.
In Ijzendijke heeft ze op 21 april  een  kwalificatie behaald. 3e G
In Steenbergen op 27 april kreeg ze een 2e ZG


14 april 2018 Met Koetja de VJP in Belgie gehaald.
 
Volgens mijn verwachting liet ze mooi werk zien  bij het zoeken, vinden en voorstaan van de fazanten. Op dit onderdeel kreeg ze dan ook maximale punten. Ook geheel naar mijn verwachting  had ze  niet zo veel interesse om lang op het spoor van haas te werken. Ondanks een vrij lage totaal score van 66  punten ging ik met een URKUNDE dik tevreden naar huis.mm,
25 maart 2018
De laatste foto's van Meiske  die  op de mooie leeftijd van 13 1/2 jaar  is  ingeslapen..
17 maart 2018
Onder barre weersomstandigheden  heeft Koetja de aanlegproef van de Belgische Grote Münsterlander vereniging gelopen.
Met een ZG en een uitnodiging voor deelname aan de VJP op 14 april t waren we dik tevreden.December 2017
De weilanden in de buurt van Abcoude kende ik alleen vanuit de auto vanaf de A2. Groen, groen en nog eens groene weilanden van elkaar gescheiden door slootjes en af en toe een molen op de achtergrond. Uitgenodigd voor een hazenjacht mocht ik deze omgeving beter leren kennen. Wat een hazen en ook veel eenden te zien.
De sloten, te breed om overheen te springen moesten over gestoken worden over smalle planken en de drijvers hadden daarvoor een ladder bij zich. Lastig voor Becses was dat er in sommige sloten een heel dun laagje ijs lag. Nu is dat op zich geen probleem maar ik heb haar altijd verboden om  als er ijs ligt in het water te gaan. Nu moest ze echter wel apporteren. Met flink wat aanmoediging ging ze wel heen door de sloot maar terug........nou ze had heel snel door waar ze over een plank kon zodat het wild toch binnen werd gebracht.
november 2017
Becses uitgeteld, 2 jachtdagen achter elkaar waar ze heel mooi werk heeft laten zien. Opzoeken, voorstaan en samen met mij opstoten van fazanten. Natuurlijk ook goed afgewerkt met model apporten.11 november. Het C nest van Vrommes van Dorka's Plek  is vandag 5 jaar geworden. Op de foto's: vader Max  'Django" van de Stommeerpolder met zoon Cesar "Floris"  en  Corneel "Hummer"  met zijn baas in de ganzen hut.


Jachtdag in Zeeuws Vlaanderen.
Prachtige dag waarbij een jas niet nodig was.Fazanten hanen lieten zich maar weinig zien in tegenstelling tot de hennen.Maar aangezien die voor het nageslacht zorgen worden die niet geschoten. Uit een watergang gingen veel eenden op waarvan er eentje aan de overkant viel en door Becses keurig werd opgehaald.

Aanlegproef  NGMV
Met 153.5  uit 160 punten behaalde Koetja op 4 november de hoogste score. Supertrots op onze Kleine Witte


oktober 2017


Koetja mocht mee voor een ochtendje jagen op fazanten. Ze liep met mooie slagen, moest af en toe wel bij de les gehaald worden omdat ze op hazensporen zat.De eerste fazanten die ze tegenkwam stoote ze er direct uit. Heerlijk als je met jagers mee mag die  een zo jonge hond haar fouten niet kwalijk nemen.
In het volgende veld, we naderden het einde van het veld trok Koetja  duidelijk aan. Ze bleef wat onzeker staan dus ik liep er naar toe. Hoe dichter ik naderde hoe strakker ze ging staan. Samen met mij stootte ze een fazant op die helaas door het geweer werd gemist.

    n
In Maldegem liet Becses fraai werk zien. In bieten en groenbemester meerdere keren keurig voorgestaan en fazanten geaporteerd. Twee hazen die vlak voor haar neus opgingenwerden gerespecteerd waarna ze verder ging met zoeken naar het veerwild. In de mais zaten ook veel fazanten. Tja dan stuur je je hond uit en moet er maar op vertrouwen dat ze haar werk doet. Geweldig als je dan een schot hoort en wat later je hond met fazant voor je opduikt in de mais. We moesten door een grote blok mais, niet zo handig was dat we met wind in de rug liepen. Hier kwamen nauwelijks fazanten op wieken maar aan het einde lag en brede greppel begroeid met brandnetels en dik riet. Samen met Becses de greppel overgestoken, ik heb nog jeuk van de brandnetels. En ja hoor daar zat het wild dat keurig werd voorgestaan en op mijn teken opgestoten door mijn kanjer. Groot compliment van de jagers leverde een apport van en verre loper op. Op aanwijzing stuurde ik Becses naar de plek waar een fazant was neergekomen en gaan lopen. Becses verdween in de mais om er vrijwel direct uit te komen en op een andere plek weer de mais in te duiken. Volgens de schutter zat ze echt helemaal fout. Die had ik al vaker gehoord dus ik liet het maar zo en liet Becses doen. Ze was wel erg lang weg en er werd al geroepen dat ik mee moest voor de volgende drift. Net toen ik mijn fluitje in de mond had kwam daar Becses uit de mais met de fazant!!!!!
Het allermooiste van de hele dag was voor mij echter niet het bovenstaande.Becses heeft namelijk heel veel moeite met vreemde honden die op haar af komen en ongegeneerd aan haar willen snuffelen. Deze dag was er een springer een een draadhaar mee. Deze honden waren goed opgevoed en lieten Becses na even langs haar te zijn gelopen met rust. Na een drift  had ik de keuze het hele stuk alleen terug te lopen naar mijn auto, iedereen zou dan op me moeten wachen, of mee te rijden met de jachtmeester. De andere honden zouden ook meerijden. Oeps, het zweet brak me uit. Becses loste zelf dit probleem op. De andere honden zaten al in de auto van de jachtmeester en toen hij de klep opendeed sprong Becses erbij voor ik er erg in had. Geen enkel probleem.
Diewert van Dorka's Plek  is gepromoveerd tot "ECHTE JACHTHOND"

   
Ik heb nog steeds in mijn hoofd dat Koetja nog maar een jong hondje is. Maar ze is dus sterk genoeg om en echt zware gans en en vol haas netjes te aporteren.

  14 oktober 2017
Basisveldwerktest in Doornenburg. Koetja is geslaagd. Ze kreeg de opmerking dat ze nog wel veel met voet verwaaiing bezig is. Nou daar was ik het helemaal mee eens. Is ook logisch. In de buurt waar ik woon kan ik haar vrijwel nergens los laten of ze komt wel haas of konijn tegen. Dat maakt natuurlijk ook het trainen lastig.
September 2017 Veldwerk training in noord Frankrijk met Koetja.
Naar boven